Onze oplossing

Een uitvaart kost gemiddeld tussen € 3.000 en € 5.000. Dat is een pak geld dat uw nabestaanden plots moeten ophoesten, en dat in volle rouw. Bovendien brengt dit een hele administratieve rompslomp met zich mee. Haal deze last van hun schouders en regel zelf op voorhand de financiële en praktische kant van uw uitvaart.

Gemoedsrust voor uw nabestaanden

Bespaar uw gezin een hoop extra zorgen met een uitvaartverzekering.

  • Uw gezin hoeft niets te betalen
  • U bepaalt zelf de details van uw uitvaart
  • Een consulent regelt de praktische zaken

Zorg voor uw nabestaanden

Bij een overlijden komen een hoop administratieve beslommeringen kijken die uw nabestaanden liever aan een consulent overlaten.

  • Instanties verwittigen
  • Rekeningen deblokkeren
  • Nalatenschap aangeven

Regel zelf de kosten van uw uitvaart

Een afscheidsceremonie weerspiegelt wie u was, en kost algauw duizenden euro’s. Met de uitvaartverzekering van onze partner DELA spaart u op voorhand zelf het nodige bedrag bij elkaar. Vanaf de eerste premie bent u volledig verzekerd. Blijkt dat uw begrafenis of crematie minder kostte dan het verzekerde bedrag? Dan krijgt uw gezin de rest gewoon uitbetaald.

Nabestaandenzorg

In uw uitvaartverzekering is nabestaandenzorg standaard inbegrepen. Dit wil zeggen dat u uw familie de extra last van praktische beslommeringen bespaart. Een begrafenisondernemer regelt de uitvaart, onze partner DELA betaalt de gedekte kosten. En een consulent helpt uw gezin met de administratieve kant zodat er zo weinig mogelijk hinder is.

Repatriëring

Wat als u in het buitenland overlijdt? Of wat als u juist op uw lievelingsplekje in een ander land wil worden begraven? DELA heeft een eigen repatriëringscentrum en heeft een grote kennis opgebouwd rond alle plaatselijke gebruiken, wettelijke verplichtingen en religieuze eisen die met repatriëring te maken hebben. Onze partner DELA garandeert u een vlotte repatriëring.

Voor gericht, vrijblijvend advies over uw concrete situatie kunt u terecht bij de ERGO-adviseur in uw buurt.

Zoek uw adviseur

Goed om weten

De uitvaartverzekering

Afscheid nemen van een geliefde is zwaar, maar bij 1 op 20 begrafenissen komen er ook nog eens geldzorgen kijken! Ontdek hier hoe u dit kan vermijden.

De overlijdensverzekering

In een vorig artikel ontdekte u alles over de uitvaartverzekering. Nu is het de beurt aan de overlijdensverzekering. Kent u het verschil tussen de twee?

De levensverzekering

Vermijd geldzorgen bij uw nabestaanden: ontdek hier hoe.

De schenking

Eén op twintig begrafenissen geeft betalingsmoeilijkheden. Via een schenking kan u dat vermijden? Lees er hier alles over.

De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord