Uw voordelen

U voelt zich niet op uw gemak met een spaar- of beleggingsverzekering die voor iedereen geldt? Dan hebt u groot gelijk! U zoekt een formule die zich aan uw noden en projecten aanpast. Wil u belastingvoordeel? Wenst u rendement? Of meer zekerheid? ERGO iSave Protect & Pension biedt u een formule op uw maat aan, op basis van uw beleggersprofiel.

Belastingvoordeel van 30%

Als u ervoor kiest om fiscaal te sparen, dan is het mogelijk om uw premie fiscaal in mindering te brengen en zo 30% terug te krijgen. In 2017 kan u op deze manier tot € 940 inbrengen in het kader van pensioensparen en € 2.260 voor langetermijnsparen. De fiscale voordelen hangen uiteraard af van uw individuele situatie en van de fiscale wetgeving die van toepassing is. U kan ook voor een contract zonder fiscaal voordeel kiezen.

  • U krijgt € 282 terug bij pensioensparen
  • U krijgt € 678 terug bij langetermijnsparen

Meerdere formules

Laat uw beleggersprofiel opmaken en kies dan uit een waaier aan beleggingsmogelijkheden die gaan van zekerheid (tak 21) tot hoger risico met een groot potentieel rendement (tak 23). Kies de formule die het beste bij u past, samen met uw ERGO adviseur.

  • Tak 21, tak 23, of een gezonde mix
  • Gemakkelijk van beleggingsstrategie veranderen
  • Fiscaal of niet-fiscaal sparen

Pensioensparen op maat

Sparen zonder het te voelen? Dat kan voor iets meer dan één euro per dag (€ 35 per maand). U kiest zelf of u minstens 10 jaar wil pensioen- en langetermijnsparen of dat u minstens 8 jaar niet-fiscaal wil sparen.

Optionele aanvullende waarborgen

Ongeval, ziekte of arbeidsongeschiktheid, het moest u maar eens overkomen. Hoe kan u uzelf en uw gezin optimaal beschermen? Met aanvullende waarborgen, die worden gefinancierd door een deel van uw premie.

Extra overlijdensdekking

Het kapitaal dat u gespaard hebt voor uw pensioen, gaat naar uw begunstigden als u zou overlijden. Maar met een extra overlijdensdekking zorgt u ervoor dat uw gezin echt beschermd is tegen de financiële gevolgen van uw overlijden.

Kapitaal bij opeenvolgend overlijden

Als u en uw partner kort na elkaar (binnen het jaar) overlijden, dan krijgen uw kinderen eventueel financiële moeilijkheden. Met deze waarborg laat u hun extra kapitaal na.

Overlijdenskapitaal bij een ongeval

Een dodelijk ongeluk gebeurt onverwachts en is een zware klap voor wie achterblijft. Met dit extra overlijdenskapitaal zorgt u ervoor dat uw nabestaanden toch een mooie som krijgen.

Arbeidsongeschiktheidsuitkering

Raakt u arbeidsongeschikt? Dan krijgt u een uitkering van de sociale zekerheid die een pak lager ligt dan uw oorspronkelijk loon. Met deze waarborg zorgt u voor een aanvullend inkomen.

Overlijdenskapitaal voor een tweede verzekerde

Als uw partner overlijdt, komen u en uw kroost misschien in financiële moeilijkheden. Daarom kan u een extra verzekerde aanduiden.

Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Als u niet kan werken door arbeidsongeschiktheid, wil u toch dat uw kapitaal blijft groeien. Daarom betaalt ERGO uw premies terug. Zo blijft u voor uw pensioen sparen, ook al werkt u niet meer.

Een hoger potentieel rendement

Durft u wel wat risico aan, dan kan u voor beleggingsfondsen (tak 23) kiezen die u een hoger rendement kunnen bieden. Uw beleggersprofiel zal uitwijzen of dit een goede oplossing is voor u. In tak 23 is uw kapitaal niet gegarandeerd en is het mogelijk dat u een deel van uw inleg verliest. Bekijk de beleggingsstrategie van ieder fonds in de financiële informatiefiches.

Garandeer uw kapitaal

U wil niet al uw geld in beleggingsfondsen steken en hebt liever wat zekerheid? Kies dan voor een gewaarborgd kapitaal met vaste rentevoet (tak 21), of een mix van tak 21 en 23. Uw adviseur maakt met veel plezier voor u de juiste combinatie van zekerheid en rendement. U vindt de rentevoeten in de financiële infofiche.

Voor gericht, vrijblijvend advies over uw concrete situatie kunt u terecht bij de ERGO-adviseur in uw buurt.

Zoek uw adviseur

Goed om weten

Beleggen

Wil u uw geld laten renderen? Met iSave Free Invest bepaalt u zelf wanneer en hoeveel u investeert. Ontdek snel onze waaier aan beleggingsmogelijkheden.

Pensioensparen voor zelfstandigen

Het wettelijk pensioen van een zelfstandige is best laag. Lees hier hoe u een aanvullend pensioenkapitaal (VAPZ) combineert met extra beschermingen.

Waarom zou ik aan pensioensparen doen?

Lees het artikel op ERGO Coach, onze blog.

De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord