Uw voordelen

U krijgt het al benauwd als u denkt aan een wettelijk pensioen van € 813? Dan is ERGO iSave Pro VAPZ iets voor u! Niet alleen spaart u met deze verzekering een mooi bedrag bij elkaar om uw levensstandaard na uw pensionering te behouden. U profiteert ook meteen van een aantal voordelen.

Fiscaal interessant

De premie die u stort, kan u volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen.

  • Uw levensstandaard behouden
  • Een lager belastbaar inkomen
  • Minder sociale bijdragen afdragen
Lees meer

Gegarandeerd kapitaal

U kan op beide oren slapen: er bestaat een wettelijke kapitaalgarantie op elke premie die u stort. Dus uw kapitaal is altijd beschermd.

  • Kapitaal wettelijk gegarandeerd
  • Gewaarborgd rendement tot 1,25%
  • Max. 15% investeren in beleggingsfondsen
Lees meer

Alle voordelen op een rijtje

Ontdek hier de fiscale voordelen van uw aanvullend pensioensparen als zelfstandige. De voordelen hangen af van uw individuele situatie en de fiscale wetgeving.

Gegarandeerd kapitaal

Elke premie die u stort, valt onder een wettelijke kapitaalgarantie. U bent dus zeker van uw kapitaal aan het einde van de rit.

Lager belastbaar inkomen

Het geld dat u stort, kan u aftrekken van uw belastbaar inkomen. Dit betekent dat u tot 50% van uw bijdrage kan terugwinnen.

Minder sociale bijdragen

Doordat u uw gestorte premie kan aftrekken, hebt u een lager belastbaar inkomen. Dat betekent dat u dus ook lagere sociale bijdragen moet betalen.

Belastingvrije winstdeelname

De winstdeelname van uw contract is belastingvrij.

Beperkt risico

Uw premie wordt geïnvesteerd in een formule met gewaarborgd kapitaal en rendement (tak 21). Deze investering kan elk jaar recht geven op een winstdeelname. Voor meer rendement kan u een gedeelte (max. 15%) van uw premie beleggen in fondsen (tak 23).

Voorschot op vastgoedaankoop

Onder bepaalde voorwaarden kan u een voorschot opvragen op uw kapitaal, als u het wil gebruiken voor het aankopen van vastgoed.

Gemakkelijk switchen

Zolang uw contract loopt, kan u max. 15% van uw premie in tak 23 plaatsen. U kan makkelijk tussen tak 21 en tak 23 switchen om zo het beste rendement te bekomen. Hiervoor wordt een servicekost aangerekend.

Gunstige eindbelasting

Het bedrag dat u ontvangt op einddatum wordt belast volgens het systeem van de fictieve rente. Zo wordt gedurende maximaal 13 jaar na de opname 1 à 5% van uw kapitaal belast. Als u tot 65 jaar spaart, dan is deze belasting verschuldigd op maar 80% van uw kapitaal en dus veel voordeliger.

* Een eventuele jaarlijkse winstdeelname is afhankelijk van de economische conjunctuur, de resultaten van de verzekeraar en onder voorbehoud van goedkeuring door de algemene vergadering.

Optie op meer rendement

Bij ERGO beschikt u over de mogelijkheid om een gedeelte van uw premie (max. 15%) in beleggingsfondsen (tak 23) te investeren. Zo kan u mogelijks meer rendement bekomen. Het is mogelijk om tussen tak 21 en tak 23 te switchen, mits een servicekost.

Voor gericht, vrijblijvend advies over uw concrete situatie kunt u terecht bij de ERGO-adviseur in uw buurt.

Zoek uw adviseur

Goed om weten

Woning en wagen

Is uw huis beschermd tegen brand? En waterschade? En wat als uw inboedel wordt gestolen? Ontdek hier hoe u zich kan beschermen en op twee oren kan slapen.

Handige tips voor zelfstandigen

Lees het artikel op ERGO Coach, onze blog.

De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord