Uw voordelen

Gelijk hebben betekent niet altijd gelijk krijgen. Een onterechte factuur, vochtplekken veroorzaakt door de buren of een conflict: vaak weegt het betwiste bedrag niet op tegen eventuele proceskosten of weet u niet tot wie u zich moet wenden. Met de rechtsbijstandverzekering van onze partner D.A.S. hoeft u niet meer te aarzelen om voor uw rechten op te komen.

Betaalbaar verzekerd

Samen met onze partner D.A.S. bieden wij een aangepaste en betaalbare rechtsbijstandverzekering.

  • Beschermd voor een paar cent per dag
  • Juristen proberen een minnelijke schikking te regelen
  • Erelonen en gerechtskosten voor u betaald

Kom op voor uw rechten

U geniet bescherming bij allerlei soorten rechtsgeschillen.

  • Als consument
  • Als werkgever of werknemer
  • Als huurder of eigenaar
  • Alle andere geschillen

Verschillende formules

U bent zeker van professionele rechtsbijstand bij een hele reeks conflicten. Bovendien beschikt u over verschillende formules.

Wonen

Bij problemen met kopen, bouwen, verbouwen en verhuren, maar ook bij geschillen met buren en de gemeente kan u rekenen op rechtsbijstand.

Familierecht

Krijg professionele hulp bij gezinskwesties, zoals echtscheiding, erkenning van uw kinderen, erfeniskwesties.

Pensioen & sociale zekerheid

Problemen met uw pensioen of geschillen met uw werkgever over uw pensioen worden professioneel aangepakt.

Werk

U hebt hulp nodig met het aanvechten van uw ontslag of een conflict met uw werkgever? Onze professionele juristen kunnen daar zeker mee helpen!

Gezondheid

Hebt u problemen met uw ziekenfonds? Reken altijd op de gepaste bijstand.

Verkeer

Krijg juridische hulp bij een auto-ongeval, bij een verkeersovertreding, problemen met de factuur van onderhoud of reparaties aan uw wagen ...

Vakantie

Er duikt een probleem op met uw vervoer, uw vakantieverblijf of met uw annulatie- of reisverzekering? Uw rechtsbijstandverzekering regelt het!

Belasting & vermogen

U kan rekenen op rechtsbijstand bij problemen met de aankoop van een vakantiewoning in het buitenland, aan- en verkoop van aandelen, of beslissingen van de belastingdienst.

Voorbeelden

Het tv-toestel van Pierre

Pierre kocht een tv-toestel dat een gebrek bleek te hebben. De verdeler slaagde er niet in het toestel tijdens de garantieperiode te herstellen. Toen hij het nadien toch in orde bracht, rekende hij € 825 aan. Pierre weigerde te betalen en werd gedagvaard. De rechtsbijstandverzekering heeft in totaal bijna € 3.000 voor de kosten van de expert, de advocaat en de interne behandeling betaald. Pierres advocaat kon de eis afwijzen en Pierre had – terecht – geen kosten.

De borgsom van huurder Lies

De eigenaar van een appartement weigerde huurder Lies (de verzekerde) de borgsom van € 2.250 terug te storten wegens vermeende huurschade. Na verschillende pogingen om het conflict minnelijk te regelen, raadpleegde Lies een advocaat naar haar keuze en dagvaardde de eigenaar. Lies kreeg een gunstig vonnis en de eigenaar moest de borgsom terugbetalen. De kosten die Lies dankzij haar verzekering uitspaarde? € 4.140.

De verblijfskosten van familie Vanacker

De familie Vanacker had online een vakantiehotel in Spanje geboekt. Maar bij aankomst was het hotel vol en werden ze overgeplaatst naar een minder comfortabel hotel. Ze boekten zelf een andere kamer en probeerden het eerder geboekte hotel de kosten te laten vergoeden, maar dat hotel weigerde. De juridische dienst van de rechtsbijstandverzekering bemiddelde en slaagde erin alle extra verblijfskosten te laten terugbetalen.

Voor gericht, vrijblijvend advies over uw concrete situatie kunt u terecht bij de ERGO-adviseur in uw buurt.

Zoek uw adviseur

Goed om weten

Woning

Zoekt u manieren om uw woning optimaal te beschermen? Ontdek onze verschillende verzekeringen en hun bijkomende dekkingen hier.

Autoverzekering

Een aantal vervelende situaties worden niet gedekt door een traditionele autoverzekering. Ontdek hier hoe u dat probleem kan oplossen!

De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord