Kan ik mijn pensioenuitkering krijgen in het buitenland?

Het is perfect mogelijk om uw pensioen te ontvangen als u in het buitenland woont. Het enige wat u moet doen, is een keer per jaar een levensbewijs opsturen.

Hoe krijg ik mijn pensioen in het buitenland?

Waar u ook woont terwijl u van uw pensioen geniet, het is altijd mogelijk om uw pensioenuitkering via overschrijving te laten storten.

  • Op een Belgische rekening: uw pensioen kan worden gestort op eender welke rekening die bij een Belgische financiële instelling werd afgesloten.
  • Op een rekening in de E.E.R: als uw nieuwe woonplaats is gelegen binnen de Europese Economische Ruimte (E.E.R.) dan kunt u uw pensioen laten overschrijven op een bankrekening in het land van verblijf of op een rekening afgesloten binnen de E.E.R.
  • Op een rekening buiten de E.E.R.: geniet u van uw pensioen in een land buiten de E.E.R? Dan kunt u ook uw pensioen laten overschrijven naar een rekening in uw land van verblijf, maar dan moet u de RVP wel tijdig (2 maanden op voorhand) inlichten.

Wat is een levensbewijs?

Om uw pensioen te laten uitkeren als u in het buitenland woont, moet u aan nog een extra voorwaarde voldoen. U moet minstens eenmaal per jaar een ‘levensbewijs’ invullen en terugsturen. Dit document ontvangt u automatisch, en het dient om te bewijzen dat u nog leeft. Zo wordt vermeden dat er pensioenen worden uitgekeerd aan personen die overleden zijn.

Ik ben bijna gepensioneerd-ERGO-Je suis bientôt pensionné(e)
De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord