Na verscheidene andere financiële instellingen, zoals banken, moeten nu ook verzekeringsondernemingen en –tussenpersonen voldoen aan de Europese MiFID-richtlijn, voluit “Markets in Financial Instruments Directive”. Deze richtlijn legt een aantal gedragsregels en organisatorische regels op bij de verstrekking van beleggingsdiensten. Deze MiFID-richtlijn werd in het leven geroepen om beleggers zo goed mogelijk te beschermen en te informeren. Door de Belgische Twin Peaks II – wetgeving werd deze richtlijn ook van toepassing voor de verzekeringssector. Er werd hierbij rekening gehouden met de specifieke kenmerken van de sector.

Hieronder vindt u twee brochures waarin de voornaamste MiFID-gedragsregels en organisatorische vereisten, zoals van toepassing in de verzekeringssector, worden beschreven. Eén voor ERGO Insurance voor haar ERGO-producten en één voor haar distributievennootschap ERGO Partners nv.

ERGO Insurance

ERGO Insurance NV is een verzekeringsonderneming, met als kernactiviteit levensverzekeringen. 

De verzekeringsproducten van ERGO Insurance NV zijn opgesplitst in twee merken, al naargelang het distributiekanaal waarlangs deze producten worden verdeeld. De producten van het merk “ERGO” worden op de markt gebracht via de verzekeringsagent ERGO Partners NV.

Download hier de brochure.

ERGO Partners

ERGO Partners NV, de distributievennootschap van ERGO Insurance die , samen met haar subagenten, optreedt als  niet-verbonden agent wat betreft de producten die ze voor de verschillende partnermaatschappijen op de markt brengt.

Download hier de brochure.

De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord