Waarom beleggen?

Voor uw plannen voor morgen of later, zet u best wat geld opzij. Maar uw koopkracht kan verminderen door de stijgende prijzen en inflatie. ERGO kan u helpen om dit risico in te dekken.

Na een grondige analyse van uw projecten, kennis en ambities kunnen we uw beleggersprofiel opmaken. Daardoor kunnen we u investeringen (in aandelen, obligaties of gemengd) op maat voorstellen. Het rendement van een beleggingsverzekering kan u meer opleveren dan klassiek sparen, ook al impliceert het natuurlijk een groter risico. Beleggingen schommelen vaak in de tijd, maar op lange termijn leveren ze meestal meer op.

Hoe beperkt u risico's?

Hou rekening met deze 3 principes om risico’s bij het beleggen te beperken: 

  • De kans om hogere rendementen te bekomen, stijgt met de tijd, als u uw geld langere tijd in uw belegging houdt. Om een aantrekkelijk rendement te bekomen, raden we aan om uw beleggingen op minstens 8 jaar te bekijken.
  • Spreid uw investeringen (in verschillende activaklassen, landen en sectoren) om risico's te beperken.
  • Spreiding in de tijd kan helpen om risico’s te beperken. U belegt het best met periodieke stortingen.

Beleggen op uw maat

Als verzekeraar wil ERGO u helpen deze risico's zo veel mogelijk in te dekken. Blijft uw geld enkel op een spaarboekje staan, dan riskeert u kapitaal en koopkracht te verliezen. Met als resultaat misschien zelfs een verminderde levensstandaard. Onze aanpak is erop gericht om risico's weg te nemen, zodat u zich kan focussen op andere zaken. We houden altijd rekening met wat voor u juist van tel is.

Uw persoonlijke behoeften en uw ervaring zijn belangrijk. Daarom vult u vooraf altijd een vragenlijst in om uw risicoprofiel te kennen. Afhankelijk van de resultaten, kunnen wij u een combinatie van aandelenfondsen, obligatiefondsen of gemengde fondsen voorstellen. Na verloop van tijd kunnen uw wensen en uw profiel natuurlijk veranderen. Uw fondsenselectie en uw beleggingsstrategie kunnen we makkelijk aanpassen.

Door investeringen te spreiden zullen de schommelingen van uw totale portefeuille beperkter zijn. We werken samen met meerdere fondsbeheerders om de beste oplossingen in elke categorie te bieden. Dankzij onze unieke aanpak verkrijgen we een fondsengamma dat voortdurend bewaakt en aangepast wordt. Zo krijgen uw beleggingen alle kansen om optimaal te renderen met de tijd.

waarom beleggen-ERG0-pourquoi investir

Goed om weten

Uw beleggersprofiel

Er zijn vijf beleggersprofielen die bepalen welke investeringen geschikt zijn voor u. Lees er hier meer over.

Selectie en kwaliteit van beleggingsfondsen

Hoe worden beleggingsfondsen geselecteerd door ERGO en hoe wordt hun kwaliteit gegarandeerd? Ontdek het hier!

Fondsen voor de beginnende belegger en de ervaren rot

Hoe weet u welk beleggingsfonds van ERGO geschikt is voor u? U leest het hier!

De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord